Jousi Forum Index Jousi
HTML-kopio vanhasta keskustelualueesta (tältä sivulta puuttuvat liitetiedostot!)
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

FOORUMIN KÄYTTÖEHDOT ja UUDET TUNNUKSET

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Jousi Forum Index -> Foorumi-info
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Harri
Site Admin


Joined: 07 Jul 2004
Posts: 83
Location: Turku

PostPosted: 27.06.2007 16:27    Post subject: FOORUMIN KÄYTTÖEHDOT ja UUDET TUNNUKSET Reply with quote

Foorumin käyttöehdot

Yleistä
Olet tervetullut käyttämään näitä foorumeita. Foorumeissa sana on vapaa, mutta kirjoittaaksesi sinun tulee ensin rekisteröityä käyttäjäksi. Käyttäjien tietoja ei luovuteta eteenpäin.

Luodessasi käyttäjätunnuksen älä käytä erikoisia välimerkkejä, nämä voidaan tulkita roskapostitunnuksiksi, jolloin poistetaan automaattisesti.
Käytä käyttäjätunnuksen luomisessa mielellään oman nimesi johdannaista. Tämä helpottaa ylläpitoa tunnistamaan asialliset tunnukset.

Foorumeiden lukeminen ei edellytä rekisteröitymistä, joten kaikki voivat lukea vapaasti muiden kirjoittamia viestejä. Käyttäjäksi rekisteröityminen ja palveluiden käyttäminen on maksutonta. Foorumeiden käyttäminen on helppoa, kannattaa kuitenkin lukea tämä ohje läpi ennen aloittamista. Sivujen ylläpitäjät eivät ole millään tavalla vastuussa käyttäjien kirjoittamien tekstien sisällöstä.

Aiheet

Foorumi on jaettu eri aihealueisiin, joten kirjoita alueelle johon asia parhaiten kuuluu. Myynti- ja osto-ilmoitukset omalle palstalleen, kuten muutkin.

Viestiketjut
Foorumeissa viestit muodostavat viestiketjun (puumainen hierarkia), josta on helppo seurata keskustelun kulkua.

Viestien lukeminen
Klikkaamalla haluamaasi viestiä pääset lukemaan sitä. Viestin alla on lista vastauksista kyseiseen viestiin.

Viesteihin vastaaminen sekä uuden ketjun aloittaminen
Voit vastata mihin tahansa viestiin, kunhan olet ensin rekisteröitynyt käyttäjäksi. Klikkaamalla Post reply saat esille dialogin, johon voit kirjoittaa vastauksesi viestiin. Vastaukseen voit lainata alkuperäisen viestin painamalla Quote -näppäintä. Voit liittää viestiin myös oman allekirjoituksesi, jonka voit asettaa käyttäjäprofiilistasi, valitsemalla lisää allekirjoitus-option. Halutessasi voit myös valita vastaukset lähetettäväksi profiilissa määrittämääsi sähköpostiosoitteeseen. Uuden viestiketjun voit aloittaa klikkaamalla New Topic -linkkiä.

Häiriköinti ja seuraukset
Perinnejousi-foorumi pidättää itsellään oikeuden poistaa foorumeista epäsoveliaat kirjoitukset. Foorumeista häiriköinnistä seuraa ensin varoitus ko. käyttäjälle, jos häiriköinti vielä tämän jälkeen jatkuu, poistetaan kyseinen käyttäjän tunnus. Jos häirintä ei tälläkään lopu, niin suoritamme ko. käyttäjän ip-osoitteen jäljityksen ja mahdollisesti tarvittavat jatkotoimenpiteet.

Kirjoitusvinkkejä
Kirjoittaessasi pitkiä viestejä muistathan käyttää kappalejakoa. Näin viestejä on mukavampi sa selkeämpi lukea. Kappalejaonhan saat viestiin jättämällä yhden rivin tyhjää viestiisi. Täydellistä suomea tuskin kukaan osaa Wink, mutta silti huolellisesti kirjoitettuja viestejä on mukavampi lukea.
Jos sinulla ei ole muuta sanottavaa kuin esim. "juu, näin on, ööö, jaa, XXX on paras", niin sen takia ei välttämättä kannata viestiä kirjoittaa.

Kaupallinen käyttö
Perinnejousi-foorumi on tarkoitettu yksityisten henkilöiden käyttöön, joille tarjoamme keskustelupalsta ilman korvausta käytöön. Yritysten mainonnasta tai muusta kaupallisesta käytöstä sovitaan tapauskohtaisesti. Mikäli olet kiinnostunut tällaisesta ota yhteyttä meihin.
Mukavia hetkiä foorumeiden parissa!
 
Kuvien käyttöehdot
Valokuvan, taideteoksen ja muiden teosten luvaton esittäminen ja valmistaminen
Tekijänoikeuslaki suojaa kaikkia kirjallisia ja taiteellisia teoksia. Lakitekstissä esiintyvä teoksen käsite on erittäin laaja. Tekijänoikeuslain mukainen suoja koskee kaikkia laissa määriteltyjä teostyyppejä: kirjalliset teokset, suulliset esitykset, sävellys- ja näyttämöteokset, elokuvateokset, valokuvateokset, muut kuvataiteen teokset, rakennustaiteen teokset, taidekäsityön teokset, taideteollisuuden tuotteet sekä muut mahdolliset taiteellisen teoksen ilmenemismuodot. Tekijänoikeussuojaa saavat tämän lisäksi kartat sekä muut selittävät piirrustukset, graafiset tai plastillisesti muotoillut teokset sekä tietokoneohjelmat. Tekijänoikeussuojan saaminen ei edellytä mitään toimenpiteitä tekijän taholta, kuten rekisteröintiä tms. Näin ollen myös sinun ottamasi valokuva tai maalaamasi taulu kuuluu lähtökohtaisesti tekijänoikeussuojan piiriin.
Tekijänoikeus antaa tekijälle, tietyin rajoituksin, yksinoikeuden määrätä teoksesta. Tekijänoikeuden antama suoja käsittää mm. teoksen julkisen esittämisen, näyttämisen, levittämisen, julkaisemisen, kaupallisen käytön tai myymisen. Em suoja koskee niin alkuperäistä teosta kuin siitä tehtyjä jäljennöksiä, kopioita ja muunnelmiakin. Tekijänoikeuden suojaaman teoksen julkisena esittämisenä pidetään mm. teoksen esittämistä internet-palvelussa. Teoksen valmistamisena pidetään mm. sen muuttamista digitaaliseen muotoon esim. scannaamalla valokuva ja asettamalla se esille palveluun.
Tässä muutama esimerkki mahdollisesta valokuvan tai muun teoksen luvattomasta käytöstä:
? Kuva rocktähdestä, minkä otit konsertissa
? Kopio suosikkijääkiekkoilijasi keräilykorttista
? suosikkirunosi, jos se ei ole itsesi kirjoittama
? Sanomalehdestä leikkaamasi kuva
? kopio valokuvasta jonka ostit taidegalleriasta
? valokuva jonka otit taidenäyttelyssä olleesta teoksesta
? internetistä löytämäsi hauska videopätkä

Tekijänoikeutta loukkaava materiaali poistetaan palvelusta.
Kuvan tai valokuvan, jonka joku muu kuin sinä olet ottanut tai tehnyt, luvaton esittäminen voi olla tekijänoikeusrikkomus. Perinnejousi-foorumi kieltää lähettämästä tähän palveluun mitään sellaista toisten valmistamaa materiaalia, johon lähettäjä ei ole saanut asianosaisten suostumusta. Tällainen käytäntö suojelee sinua tekijänoikeusvastuulta sekä turvaa kuvien valmistajien oikeudet. Lähettämällä palveluun kuva- tai muuta materiaalia johon ei ole tekijöiden suostumusta asetat itsesi vastuuseen mahdollisista tekijänoikeusrikkomuksista ja sen seurauksista. Tämän lisäksi Perinnejousi-foorumilla on oikeus poistaa sinut palvelun käyttäjärekisteristä jos lähettämäsi materiaali loukkaa jonkun tekijänoikeutta tai muuta laillista oikeutta.
Jos havaitset palvelussa kuvamateriaalia jonka uskot loukkaavan tekijänoikeutta tai muuta laillista oikeutta ilmoita asiasta välittömästi Perinnejousi-foorumin ylläpidolle jäljempänä esitetyin tavoin. Perinnejousi-foorumi ei sitoudu poistamaan mitään materiaalia palvelusta sille tehtyjen ilmoitusten perusteella.

Lisätietoja valokuvien ja muiden teosten käytöstä
Kuvasto http://www.kuvastory.fi/oikeus.htm
Perinnejousi-foorumi ei vastaa millään tavoin palveluun lähetetystä aineistosta eikä mahdollisista tekijänoikeuden loukkauksista. Jos sinulla on epäselvyyttä siitä loukkaako lähettämäsi materiaali jonkun tekijänoikeutta tai muuta laillista oikeutta kehoitamme sinua kääntymään juristin tai muun asiantuntijan puoleen ennen materiaalin asettamista palveluun.
Tekijänoikeusloukkauksista tai rikkomuksista ilmoittaminen

Jos havaitset että palvelussa esiintyy materiaalia joka loukkaa sinun tai jonkun muun tekijänoikeutta tai muuta laillista oikeutta lähetä Perinnejousi-foorumi seuraava ilmoitus:

Nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi
Kuvaus teoksesta ja/tai oikeudesta jota on loukattu
Kuvaus siitä missä loukkaava kuva palvelussa tarkalleen sijaitsee
Vakuutus siitä että vilpittämästi uskot että kuvan esittäminen palvelussa on luvatonta ja että ilmoituksessasi esittämäsi väitteet ovat totuudenmukaisia.

Ilmoitus tehdään sähköpostiosoitteeseen: hraatikainen (at) perinnejousi.fi
Perinnejousi-foorumi ei ole vastuussa minkään kuva-albumin sisällöstä. Kaikki vastuu siitä, etteivät kuvat loukkaa kenenkään tekijänoikeutta, muuta laillista oikeutta tai lakia kuuluu jäsenelle. Perinnejousi-foorumi ei ennakkotarkasta lähetettyä materiaalia. Perinnejousi-foorumipidättää itsellään oikeuden poistaa minkä tahansa materiaalin palvelusta.
Perinnejousi-foorumi varaa tarvittavan muistitilan ja pyrkii huolehtimaan materiaalin säilyttämisestä, mutta ei takaa millään tavoin toimiensa luotettavuutta tai pysyvyyttä. Perinnejousi-foorumi ei ole vastuussa mistään vahingosta joka aiheutuu pääsyn estymisestä Foorumiin, viestien/kuvien tuhoutumisesta tai muuttumisesta. Yksittäisen jäsenen tulee itse, niin halutessaan, varmistua siitä, että hänellä on tarvittavat kopiot tai alkuperäiskappaleet lähettämästään materiaalista.
Perinnejousi-foorumi voi käyttää kuvia osana omaa sivustoaa, ilman erillistä ilmoitusta kuvan omistajalle.

Vahingonkorvaus
Käyttäjä sitoutuu korvaamaan Perinnejousi-foorumille tai kolmannelle sisällöntuottajalle kaikki sellaiset oikeudenkäyntikulut ja kustannukset, mm asianajokulut, jotka aiheutuvat jäsenen laittomasta toiminnasta palvelun käyttämisessä. Edellämainittu kattaa nimenomaisesti:

? jäsenen vastuuvelvollisuuden kaikista vaateista jotka koskevat omistus- tai tekijänoikeuksien loukkaamista ja
? jäsenen vastuuvelvollisuuden kaikista herjaavista, kunniaaloukkaavista tai lain vastaisista materiaaleista jotka sisältyvät kuviin, käyttäjätietoihin tai viesteihin.
 
Vastuurajaus
Vastuuvapaus


Tällä sivustolla esitetyt tekstit, kuvat ja muut aineistot on tarkoitettu vain informaatiotarkoituksiin. Ylläpitäjä ei anna minkäänlaisia takuita esimerkiksi erityistarkoitukseen soveltuvuudesta tai immateriaalioikeuksien loukkaamattomuudesta. Ylläpitäjä ei myöskään takaa tämän sivuston saatavuutta taikka sivustolla olevan aineiston oikeellisuutta tai täydellisyyttä. Ylläpitäjä varaa oikeuden tehdä muutoksia tämän sivuston aineistoon tai sivustolla kuvattuihin tuotteisiin koska tahansa ilman ennakkoilmoitusta.

Vastuunrajoitus
Ylläpitäjä, sen alihankkijat tai muut tällä sivustolla mainitut osapuolet eivät missään tilanteessa vastaa mistään vahingoista (mukaan lukien muun muassa voittojen menetykset), jotka aiheutuvat tämän sivuston käyttämisestä tai kyvyttömyydestä käyttää tätä sivustoa, tämän sivuston tai tähän sivustoon linkitettyjen sivustojen taikka sivustoilla olevien aineistojen tai informaation käytön seurauksena. Jos siitä, että käytät tällä sivustolla olevia aineistoja, seuraa tarve laitteiden tai ohjelmistojen huoltoon, korjaamiseen tai vastaaviin muutostöihin esimerkiksi sivustolle välittämäsi viruksen takia, vastaat kaikista tästä aiheutuvista kustannuksista.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Jousi Forum Index -> Foorumi-info All times are GMT + 3 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group