Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Dan The Master
Liittynyt: 20 Hei 2006 Viestejä: 509 Paikkakunta: Perho
|
Lähetetty: 28.03.2008 22:07 Viestin aihe: Vuosisadan oivallus! |
|
|
Tuossa just olin raaputtelemassa kuoria pois katajoista, kun totesin että tää homma on ihan pyllystä. Sitten aloin miettimään, että mikä työkalu olisi sopiva puun kuorimiseen rikkomatta lustoa.... Hetken mietittyäni tuloksetta meinasin vajota epätoivoon ja aloin kuorimaan taas käsin katajia. Sitten mieleeni pulpahti kaverin käyttämä lause: "Viiltelee lusikalla ranteita", ja tadaa keksin oikean työkalun: lusikka.
Eli: Lusikalla saa kuorittua puuta vallan mainiosti rikkomatta lustoa. Katajasta kuori lähtee sillä viissiin, että työnnät lusikan "läpi" kuoresta kuperapuoli ylöspäin poikkisuunnassa puunrunkoon nähden ja kun olet ujuttanut lusikan puun ja kuoren väliin työnnät lusikan läpi kuoresta (ei välttämätöntä). Nyt sinulla pitäisi olla suikale kuorta lusikan päällä. Kuoriminen tapahtuu niin, että vedät lusikkaa kuoren "syiden" mukaisesti eteenpäin ja näin kuori lähtee pois helposti kynsiä katkomatta ja luustoa särkemättä. Lusikalla saa myös raaputettua jääneet palat pois puusta siististi. Kässäsittekös?
T: Valaistunut _________________ "Elämä on synkkää mutta onneksi siinä on varjopuolia" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Simo Hankaniemi
Liittynyt: 08 Hei 2004 Viestejä: 4937 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 29.03.2008 20:33 Viestin aihe: |
|
|
Varmaan ihan toimiva idea. Kuoren poistaminen kuivasta katajasta on monasti aika työlästä. Juri taisi myös ehdottaa viimeisten sisäkuoren töhnien poistamista kostuttamalla ensin puun pinta ja kaapimalla sitten töhnät pois. Sitäkin täytynee kokeilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Dan The Master
Liittynyt: 20 Hei 2006 Viestejä: 509 Paikkakunta: Perho
|
Lähetetty: 29.03.2008 21:53 Viestin aihe: |
|
|
Testaanpas sitten molempia. _________________ "Elämä on synkkää mutta onneksi siinä on varjopuolia" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ari Rantala
Liittynyt: 23 Lok 2007 Viestejä: 3636 Paikkakunta: Nokia
|
Lähetetty: 30.03.2008 02:21 Viestin aihe: |
|
|
Jurilla taisi olla lusikan sijasta luinen "puukko" tai vastaava...myös puulasta toimii tuossa kun kuori on hyvin kostutettu. _________________ I sometimes think that God in creating man somewhat overestimated his ability.
-Oscar Wilde- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkekoni
Liittynyt: 01 Tam 2005 Viestejä: 2834 Paikkakunta: Espoo
|
Lähetetty: 30.03.2008 16:56 Viestin aihe: |
|
|
Olen käyttänyt vetopuukon tylsää puolta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juri
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 3319 Paikkakunta: Vantaa
|
Lähetetty: 30.03.2008 22:12 Viestin aihe: |
|
|
Minä olen käyttänyt teroitettua lehmänsarven palaa. Aivan loistava kapine!
Leikkaa ja skrabaa kostutettua kuorta hyvin muttei vahingoita puuta. Sopii mainiosti myös tuoreen puun kuorimiseen.
Luu saattaa toimia myös yhtä hyvin, en ole vielä kerennyt kokeilemaan. _________________ Kantapään kautta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tonto Man
Liittynyt: 20 Tou 2008 Viestejä: 9 Paikkakunta: Janakkala
|
Lähetetty: 15.06.2008 12:42 Viestin aihe: |
|
|
Luu on yleensäkin mainio työkalu. Käytetään myös nahkan käsittelyssä, koska ei "naarmuta" nahkaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kari
Liittynyt: 24 Hel 2009 Viestejä: 51 Paikkakunta: Saarijärvi
|
Lähetetty: 12.03.2009 23:15 Viestin aihe: kuoren poisto |
|
|
Mitenkähän olisi juustohöylä!?
Ei ole oikein primitiivinen kapistus, mutta olen huomannut sille täm-
möistä käyttöä kun opin sillä tuorekurkkuja kuorimaan. Sen otta-
vuutta voi kallistamalla säätää ja se on joustava.
semmoista _________________ kari |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juri
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 3319 Paikkakunta: Vantaa
|
Lähetetty: 13.03.2009 00:28 Viestin aihe: |
|
|
No, jos juustohöylä on terävä niin se syö myös sitä puuta kuoren alla. Sitä tässä koitetaan vältellä.
Tein muuten tuossa jossain välissä poronsarvesta veitsen. Toimii loistavasti, kahva on parempi kuin siinä lehmävsarven palassa.
Kuulin jostain että kuoren voisi saada irti myös vasaralla lyömällä, täytyy varmaan kokeilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|