Jousi Foorumin päävalikko Jousi
HTML-kopio vanhasta keskustelualueesta
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kolmas MM kulta peräkkäin

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jousi Foorumin päävalikko -> Kilpailutoiminta/tapahtumat
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
J Menna



Liittynyt: 21 Hel 2008
Viestejä: 1742
Paikkakunta: Rajamäki

LähetäLähetetty: 15.09.2014 06:21    Viestin aihe: Kolmas MM kulta peräkkäin Vastaa lainaamalla viestiä

Jakke Lehtinen vei kolmannen kerran MM voiton Usassa järjestetyissä kisoissa. Sarjana Long Bow. Aika kova temppu.
Tuplavoittoni Turussa kalpenee tämän rinalla... Vaikka oli tullut tripla niin kalpenisi sekin.

Onnea Jakke. Tajuton temppu. Taas melkein uusi ME!!!

FFAA:n sivuilla on Jakken kiva, lyhyt kisakertomus, jossa ilmenee että varsinkin erilaisten päivien erilaiset sääolot teettivät nuoliongelmia ja varmasti tasaisesti kaikille.

Tuo Long Bow on siinä mielessä kiva vaistosarja että se on käsittääkseni pirun kilpailtu sarja ympäri maailman.
HB luokassa on todella monenlaista välinettä ja lyhytjousi, sarvijousi, pitkäjousi jne... jouset poikkeavat toisistaan aika tavalla. Väline säännöissä on jos mitä kummituksia luonnonliimoja vastaan jne. shaibaa...
Olenko oikeassa että Long Bow on enempi paketissa välinesäädöiltään ja täten se nostaa Jakken suorituksenkin aikasen korkealle?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Esa Konga



Liittynyt: 29 Tou 2010
Viestejä: 176
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 15.09.2014 17:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä mun mielestä ainakin Long Bow on todellista kilpaurheilua, kuten mäkihyppy tai keihäänheitto, noihin verrattavat suoritukset Jakella.

Eikö nuo Jaken MM kullat ole tulleet ihan kansainvälisen urheiluliiton, tai mikä ihmeen instanssi maailmassa nyt onkaan alaisuudessa ja siinä mielessä verrattavissa mihin tahansa maailmanmestaruuteen. Toisin kuin HB, jota "pitää" tai voi ampua vain IFAA alaisuudessa.

Noihin IFAA MM kilpailuihin (kuten Pärnussa keväällä) pääsee kuin osaa ilmoittautua netissä ja maksaa osanottomaksun. Ja ilmeisesti muistaa pyytää tai tulostaa scorecardin.

Taas noihin Jaken kilpailuihin on karsinnat Suomessa ensin jne.. kuten mihin tahansa missä oikeasti edustetaan maataan.

Joku voi korjata jos olen väärässä, mutta ainakin itse arvostan yhtä korkealle kuin vaikka Keihäänheiton Maailmanmestaruus. FFAA:n HB taas kaikella kunnioituksella on noin järjestelyteknisesti ja ylipäätään samalla viimalla kuin esim. Saappaanheiton tai Vaimonkannon MM.

Silti myös allekirjoittanut ampuu mieluummin HB:llä kun se on rennompaa ja simppelimpää ja menee tuonne Pärnun "mm" kilpailuihin kun kerran pääsee...

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=JooT3w-sbyE
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti AIM Osoite Yahoo Messenger MSN Messenger
Esa Konga



Liittynyt: 29 Tou 2010
Viestejä: 176
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 15.09.2014 18:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saattoi meikäläisellä mennä vähän IFAA ja WA sekaisin... Joku asiaa paremmin tunteva saa tarvittaessa täsmennellä.

Kuitenkin Se mitä yritin viestiä, että jos voittaa kilpailun, jossa on mukana oikeasti sen lajin maailman huiput, ja jos siihen on Suomessa karsinnat, on se kova juttu ja Maailmanmestaruus isolla M-kirjaimella.

Kun taas sitten on kisoja, joihin ei ole Suomessa mitään karsintaa, sen kuin menee vaan, eikä paikalla ole maailman huiput, niin ei se ole mikään maailmanmestaruus.

Ymmärtääkseni Jaken Maailmanmestaruudet on tuosta ensimmäisestä kilpailutyypistä. Ja että jälkimmäisen "ongelma" liittyy nimenomaan HB:hen. Siis komppaan Mennaa.

HB FFAA luokan Suomen mestaruuskin on ihan siitä kiinni onko kisassa yksi vai kaksi ampujaa, ja mitalit voisi jakaa etukäteen ampumatta. En ole ollut noissa Kuralan, Petikon Vaisto tai Tuomon Hikiän kisoissa, mutta jotenkin tuntuu, että jos niissä pärjää on se sitten taas jo kovempi juttu.

Mielestäni olisi kiva jos HB ampujat olisivat aktiivisemmin mukana FFAA:n SM kisoissa esim. niin että niistä tulisi todellisia kilpailuja niistäkin Wink Toki myös inflaatio on vallalla sikäli että kesällähän oli jonkinlainen SM kilpailu jossain melkein joka toinen viikko melkein, jollain eri kilpailumuodolla. Ei niitä kukaan jaksa kaikkia kiertää, jos haluaa ihan lunkkia kesälomaa myös viettää.

Nimerkillä SM hopeaa kesällä, kun vain minä ja Tuomo oltiin paikalla HB luokassa. Periaatteessa voisi jatkossa ängetä LB luokkaan, niin olisi tosiaan enemmin kilpailun makua. Toki HB aseella ampuen. Tai siis jos oisin treenannu oisin tietysti voinut alkaa kisata Tuomon kanssa, mutta kun en ollut treenannut niin en ollut ! Eli mitalit, ne kaksi, oli kyllä jaettu jo ennen kilpailun alkua. Sinänsä rento kiva viikonloppu tapahtuma !

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=JooT3w-sbyE
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti AIM Osoite Yahoo Messenger MSN Messenger
Esa Konga



Liittynyt: 29 Tou 2010
Viestejä: 176
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 15.09.2014 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

HB ja LB luokkien erosta vielä konkreettinen esimerkki

7.6. olin WA 3D eläin kilpailuissa. WA:lla ei ole HB luokkaa, niin olin LB luokassa. Sijoitukseni 6/7 Jarkko Lehtisen voittaessa. Oli samalla EM karsinta. Sain kunnian ampua mestarin kanssa samassa ampumaryhmässä, joten kannatti olla mukana, unohtumaton kokemus. Samalla ajattelin, rataan tutustumista seuraavan päivän SM kisaa ajatellen.

Sitten 8.6. olin FFAA 3D SM eläin kilpoailuissa. HB luokka. Sama hieno Wilhelm Tellin rata, tuttu edelliseltä päivältä. Sijoitus 2/2 ja SM automaattihopea kaulaan.

Että on noilla LB ja HB vissi ero. Toisessa meikäläinen "average" tai jopa "Below average" ampuja on mitaleilla, toisessa hännänhuippuna. Toki ammuin molemmat HB asellaa, mutta ei ne olisi Falcosta nuolet sen paremmin lähteneet, kun mun oma tekemästä.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=JooT3w-sbyE
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti AIM Osoite Yahoo Messenger MSN Messenger
Esa Konga



Liittynyt: 29 Tou 2010
Viestejä: 176
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 15.09.2014 19:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vielä tuo Jaken kisaraportti linkki. Kannattaa lukaista. Samoin aiemmat MM kulta kisa raportit varmaan löytyy.

Ilmeisesti rapakon takana jousiammunta kuitenkin noin laajassa mittakaavassa tarkoittaa talja-ammuntaa. Vaikka isoon maahan toki mahtuu myös kunnioitettava joukko LB ja HB harrastajia.

http://www.ffaa.fi/?p=1230

t-Esa

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=JooT3w-sbyE
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti AIM Osoite Yahoo Messenger MSN Messenger
Tuomo



Liittynyt: 25 Lok 2004
Viestejä: 2220
Paikkakunta: Hausjärvi

LähetäLähetetty: 15.09.2014 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jakke on mestarien mestari! Saadaankohan Jakke myös Taka-Hikiälle?!

Esan kommentteihin liittyen pitää vielä täsmentää, että kannattaa katsoa myös tulostasoa. Esimerkiksi Jakke on jokseenkin aina ampunut todella kovaa tulosta, kilpailijamäärästä riippumatta. Saksassa 2010 vastus oli kova mutta Jakke kesti paineet ja ampui erinomaisesti. Tänä vuonna osallistujia oli vähemmän mutta edelleen Jakke ampui kovaa tulosta.

Sama Jounilla - Espanjassa Jouni ampui yksin HB-luokassa mutta sillä ei ole merkitystä. Jouni ampui hurjan maailmanennätyksen, joten siinä ei jäänyt mitään jossiteltavaa.

Minusta on mukavampi hävitä kilpailu loistavalla ammunnalla kuin voittaa surkealla ammunnalla! Tai tietenkin parasta olisi voittaa loistavalla ammunnalla...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Rakonczay



Liittynyt: 15 Maa 2005
Viestejä: 623
Paikkakunta: Kuusankoski

LähetäLähetetty: 15.09.2014 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sarjoista sen verran että kyllä LB -sarjaankin viivalle pääsee kaikki jotka ilmoittautuu. Osanottajia on kuitenkin paljon enemmän kuin "vähän hippien" HB-luokassa.

Yhdyn Jaken harmitteluun siitä että paikalla ei ollut kuulemma paljoa amerikkalaisia. Meidän keskiaikaseuran tilastoissa sen mantereen jammut on ampunut ihan ihme kovia tuloksia.


Toisaalta Jaken kirjoituksessa korostui taas insinöörimainen välineiden säätäminen. Tässä tapauksessa nuolten kanssa. Hyvä että kassista löytyi vielä vikaan kisaan ihan käyttämätön nuolisetti. Vuosien kuluessa olen nähnyt Jaken treenin määrän ja sen kuinka tarkasti hän tekee tutkimusta eri olosuhteiden vaikutuksesta osumiin ja kirjaa ne ylös millimetripaperille.

Työ yleensä palkitsee jos ei ole ihan lahjaton ja pää kestää.
Tulos antaa taas itsellekin toivoa, että jos olisi aikaa reenata niin ei se iästä olisi vielä kiinni. Jakke olisi voinut ammpua jo muutaman vuoden ikämiehissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Esa Konga



Liittynyt: 29 Tou 2010
Viestejä: 176
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 15.09.2014 22:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Totta. Jos ampuu maailmanennätyksiä, on se absoluuttisen kova juttu riippumatta mistään muusta. Vieläkin isompi hatunnosto ja syvempi kumarrus sekä kunnioitus Jakelle, ja myös Jounille !

Hyvä että meillä tavallisemmilla tallaajilla on esikuvia. Edelleen jossain, ehkä täällä, Jakke kertoi harjoittelumääristään ennen 1. maailmanmestaruutta. Muistelen että se oli enemmin kuin Suomen Skeet/trap olympiavoittaja oli ampunut haulikolla omana kisavuonnaan. Taisi olla 3x enemmin Jakke ampunut... Että silleen, Jaken menestys on ansaittua.

Sinänsä en valita että mukaan joihinkin arvokisoihin pääsee sen kuin vain menee, sehän on hyvä, ei minullakaan muuten mitään asiaa olisi Pärnun MM kilpailuihin Wink

Ja vielä tuli mieleen, että kyllähän ne mitalitkin jaetaan tasan ja vain ainoastaan niiden kesken jotka viivalle vaivautuu tulemaan. Tämä koskee lähinnä mun kokemuksia viime kesän SM skaboista siis, ei laajemmin. Turha rutista sen joka mitalin sai sen enempää kuin senkään joka ei ollut paikalla, tai kenenkään muunkaan.

Hyvä että kisoja myös HB luokassa on.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=JooT3w-sbyE
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti AIM Osoite Yahoo Messenger MSN Messenger
J Menna



Liittynyt: 21 Hel 2008
Viestejä: 1742
Paikkakunta: Rajamäki

LähetäLähetetty: 16.09.2014 02:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Esa:
Lainaus:
FFAA:n HB taas kaikella kunnioituksella on noin järjestelyteknisesti ja ylipäätään samalla viimalla kuin esim. Saappaanheiton tai Vaimonkannon MM.



Voi olla noinkin...

Esa:
Lainaus:
En ole ollut noissa Kuralan, Petikon Vaisto tai Tuomon Hikiän kisoissa, mutta jotenkin tuntuu, että jos niissä pärjää on se sitten taas jo kovempi juttu.


Ja näin on, ei noista yhtäkään kisaa voiteta enää ammuskelemalla pari kertaa kesässä. Ja se arvostus minkä saa toisilta HB ampujilta ansaitaan vain astumalla riviin itse tehtyjen nuolien ja jousen kanssa. Sitten ammutaan ja se kuka voittaa ei ole niin kauhean tärkeä juttu.
Tärkeä, mutta ei kauhean tärkeä.


Tuomo:
Lainaus:
Minusta on mukavampi hävitä kilpailu loistavalla ammunnalla kuin voittaa surkealla ammunnalla! Tai tietenkin parasta olisi voittaa loistavalla ammunnalla...


Just näin, ja hyvällä ammunalla/hyvän kisan jälkeen on myös mukava hävitä. Parhaat juoksukisanikin olivat sellaisia että olin esim. seitsämäs. Ylivoimainen voitto taas jossain kisassa fiiliksisltään ihan se ja sama.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Esa Konga



Liittynyt: 29 Tou 2010
Viestejä: 176
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 17.09.2014 17:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Menna:

Ja näin on, ei noista yhtäkään kisaa voiteta enää ammuskelemalla pari kertaa kesässä. Ja se arvostus minkä saa toisilta HB ampujilta ansaitaan vain astumalla riviin itse tehtyjen nuolien ja jousen kanssa. Sitten ammutaan ja se kuka voittaa ei ole niin kauhean tärkeä juttu.
Tärkeä, mutta ei kauhean tärkeä.

Tuo on varmastikin täysin tarkkaan näin, vaikkakin itse en ihan tuohon asti ole (vielä) päässytkään. Jousethan mulla on aina ollut 7 vuotta kunnossa, mutta nuolet edelleenkin on joku annakkoluulo, että en niitä itse kuitenkaan osaa tehdä, siksi muovinokkiset Falcot tai vastaavat aina olleet.

Ehkä mäkin voisin kehittyä ja päästä ennakkoluuloistani eroon, oikeastaan ainoa mitä emmin, on osaanko kiinnittää sulat kunnolla. No, siitäkin on varmasti tällä palstalla 100 vinkkiä / keskustelua ! Pitää jossain vaiheessa kokeilla, on ne valmiin ostonuolet aika tyyriitäkin.

Onneksi Tuomon kisoissa muovinokit on sallittuja. On vaan niin helppo, kun nokki kuitenkin välillä menee rikki, liimata siihen pikaliimalla vaikka maastossa uusi muovinokki.

Mitä esim. FFAA SM maastokisoihin tulee, en muuten arvostellut kilpailuja tai niiden järjestelyjä itse tapahtumassa. Ne on olleet erittäin ok, makkarat, virvoikkeet yms. firman puolesta jne ja niissäkin on reilu, rento meininki ennenkaikkea HB luokassa. Krittiikki oli siihen että esim. tosiaan allekirjoittaneella on SM hopeaa, 2.sija kansainvälisessä kilpailussa, ja voi olla jotain muutakin, mitä en kyllä mielestäni lainkaan ansaitse, kun en ole tämän maan toiseksi paras HB ampuja lainkaan. Ainakaan ollut silloin tän vuoden alkukesällä, enkä juuri nytkään tänään.
Siitä vertaus saappaanheittoon, nimittäin mun koulukaveri on Saappaanheiton maailmanmestari, kaikella kunnioituksella toki, on toki trheenannut ja paikallinen piiritaso siellä keskisuomessa on tavallaan ihan kova kyllä, noin lokaalisti.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=JooT3w-sbyE
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti AIM Osoite Yahoo Messenger MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jousi Foorumin päävalikko -> Kilpailutoiminta/tapahtumat Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen,
Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com