Jousi Foorumin päävalikko Jousi
HTML-kopio vanhasta keskustelualueesta
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ghillie eliks Röllipuku

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jousi Foorumin päävalikko -> Oheisvarusteet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
xliw5



Liittynyt: 10 Tou 2007
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 14.05.2007 12:09    Viestin aihe: Ghillie eliks Röllipuku Vastaa lainaamalla viestiä

Tervehdys!

Askartelin kevättalvella röllipuvun. Kuulisin mielelläni kommentteja ja ajatuksia projektistani joka löytyy osoitteesta:
http://www.angelfire.com/punk/duunasinghillien/

Puku on suunniteltu eläinten tarkkailuun, joskin se sopisi mainiosti myös puhallusputkimetsästykseen jos putkella saisi suomessa metsästää.
Jousimetsästykseen tarkoitettuun pukuun kannattaa jättää vähemmän juuttia käsivarsien sisäpuolelle ja rintaan.
Projekti oli siis varsin helppo ja edullinen mutta melkoisen työläs. Puku olisi mahdollista valmistaa myös täysin primitiivisin menetelmin, käyttämällä pohjaverkossa luonnokuituja ja värjäykseen luonnonvärejä, jolloin sävytyskin olisi varmasti luonnonmukainen.

Saa kommentoida vapaasti.

-xliw5-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Simo Hankaniemi



Liittynyt: 08 Hei 2004
Viestejä: 4937
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 14.05.2007 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onnistuneen näköinen röllipuku. Maastokuvista ei juuri erottunut, että missä se rölli on. Tuli mieleen, että eikö materiaalina voisi käyttää myös sormenlevyisiksi nauhoiksi leikattua kangasta? Valmistaminen voisi siten käydä nopeammin.

Olisi varmaan lystiä kokeilla puvun toimintaa maastossa. Hämärässä voisi moni sauvalenkkeilijä kakkia housuihinsa, kun vieressä oleva mätäs herääkin eloon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
xliw5



Liittynyt: 10 Tou 2007
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 15.05.2007 08:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos kommenteista. Sivun alalaidasta löytyy linkki suikaletekniikalla valmistettuun pukuun. Senkin kerrottiin olleen työlästä ja hidasta. On osittain makuasia millaista tekstuuria pukuunsa hakee, mielestäni tiheämpi heinä/risumainen pinta puvussa sulautuu mättäisiin, pensaisiin ja puskiin paremmin kuin suikalemainen. Luonnon muotokieli on sekamaastossa lähempänä näreikköä kuin suikaleita. Puitten ja pensaiden lehdet tosin voivat muistuttaa suikaleita ja riekaleita, mutta maastosta sopii lisätä pukuunsa ihan oikeata lehteä ja varpua haluamassaan määrin saman vaikutelman saamiseksi. Lisäksi luulisin että ohuista langoista valmistettu pukuu kestää lähemmän tarkastelun mättäänä kuin suikaleista valmistettu, ja myös värivaihteluista saa tiheämpää ja hämäävämpää.

Luulisin että kyseessä on mielipideasia, kuinka paljon on valmis sijoittamaan aikaansa suhteessa haluttuun lopputulokseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vierailija



Liittynyt: 06 Tam 2007
Viestejä: 46

LähetäLähetetty: 16.06.2007 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hyvännäkönen puku Wink
itse ajattelin tehdä toisen puvun itselleni.
ensimmäinen siis myyty .
tämä tässä


puhallusputkella kun tulee metsästettyä niin tollanen puku olisi hyväSmile

tarinoimpa sitten tänne kun aloitan puvun tekemisen Wink

tulee samantyylinen kuin sinun omastasi Embarassed

_________________
blowgun hunting 4life
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vierailija



Liittynyt: 06 Tam 2007
Viestejä: 46

LähetäLähetetty: 16.06.2007 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vierailija kirjoitti:
puhallusputkella kun tulee metsästettyä niin tollanen puku olisi hyväSmile


maaleja siis ammun Very Happy

_________________
blowgun hunting 4life
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
xliw5



Liittynyt: 10 Tou 2007
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 26.06.2007 19:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos kommenteista. Puku on osoittautunut käytössä erinomaiseksi. Mukava päällä, kevyt kantaa ja kätkee mielettömän tehokkaasti. Suosittelen lämpimästi saman rakenteen käyttämistä. Jos työvaiheissa haluaa hiukan säästää aikaa, luulisin että pohjaverkon voi valmistaa esimerkiksi sulkapalloverkosta, leikkaamalla omaan kaavaan sopivan puseron ja muotoilla sitä itselle sopivaksi kiristämällä solmuilla silmiä sieltä täältä. Tätä aion kokeilla housujen valmistuksessa, niissä istuvuus on helpompi saavuttaa kun puserossa.

Potkua vaan projektiisi ja pistä ihmeessä infoo miten homma etenee!

-xliw5-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
DRG



Liittynyt: 08 Hei 2007
Viestejä: 1

LähetäLähetetty: 08.07.2007 15:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olin kans suunittelemassa oman röllipuvun tekoa, itsellä oli suunitelmassa. että käyttäisin villaa ja ja pölyeettistä valmista verkkoa mikä on 1.7mm paksu naru ja silmän koko olisi ollu 40mm. Kumminkaa en tienny et kuinka iso/pieni sen silmäväli voisi olla. lähin googlea tavottaa, ja törmäsin tähän sun hienoon tekemään Röllipukuun, - 10p siitä. Ja huomasin että kirjotit että voi jopa sulkapallo verkkoa käyttää, eli sen verkon ei tarvii olla kovin kummon, kunhan se kestää?Smile

Nyt taas kysyisin että minkäväristä väriä näissä suomen metsissä kannattaa käyttää? - tai mitä ite käytit. toi säkki-naru idea näyttää toimivan hienosti, ja kuvat auttavat varmasti jokasta alottelijaa(minua) omani villa idea olisi ollu huono vaihtoehto. Taidan kokeilla sitä kunhan saisin jostain edullisesti noita säkkejä. Ja kun kirjotit että se on työlästä, niin ei se mitään syksyä kohti mennää niin ei oo kiirettä. =) Niin jo tietenki jos sinä viellä vastaillet tänne niin silloin olis hyvä saada neuvoja Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
xliw5



Liittynyt: 10 Tou 2007
Viestejä: 8

LähetäLähetetty: 09.07.2007 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos kommenteista. Kuvailemasi verkko kuulostaa sopivalta. Omassani on silmiä 10mm - 100mm väliltä, yleisesti ottaen varmaankin joku 30mm olisi optimaalinen, juuttiahan ei jokakohtaan tarvitse solmia kaikkiin silmiin. Punomassani verkossa laskennallinen vetolujuus on 40kg per silmä, joka kyllä riittää kevyesti katkomaan satunnaiset takertuvat oksat yms. Pukua on kivempi työstää jos pohjaverkon materiaali on karheaa jolloin solmitut juutit pysyvät kohdillaan ja tuuhean ja pöyhäkän puvun sommittelminen on helppoa, solmitut juutit eivät luisu yhteen nippuun silmässä. Pohjaverkon tulisi myös olla tummaa materiaalia ettei se pilku silmään.

Vastauksena väritys-kysymykseesi suosittelisin että lähdet metsään kävelylle ja katselet värejä avoimin silmin. Vuodenaika ja metsäntyyppi vaikuttavat oleellisesti, pohjoisessa on hieman harmaampaa ja ruska-aikaan erittäin räikeänkirjavaa, etelässä taas kesäisin on hyvinkin vihreää ja loppusyksystä harmaata. Puvun tulisi sopia siihen maastoon jossa sitä aiot käyttää. Sammaleeseen, kiveen, kantoon, puunrunkoon, lehtin, aluskasvillisuuteen yms. Yleisesti ottaen harmahtavat ja värittömät sävyt pistävät silmään vähemmän kuin kirkkaat värit, tummia ja vaaleita sävyjä kannattaa käyttää isoina laikkuina, niin saat puvun omaa muotoa rikottua ja uppoat maastoon vielä tehokkaammin. Sommittelu ja kokeileminen kertovat parhaiten millainen ratkaisu sinua miellyttää. Oliivin vihreä ja harmahtavat sävyt uppoavat yleensä tehokkaasti monenlaiseen maastoon, punaiset ja siniset harvemmin. Omaani sekoitin jatkuvasti useita sävyjä päällekkäin, näinollen tarkkaa väriä on vaikea määritellä ja puku sointuu useaan maastotyyppiin ja moneen väriin. Suunniilleen käyttämäni sävyt löytyvät kuvissa joissa on värjättyjä juuttinippuja, punertavan ruskeita en käyttänyt juuri ollenkaan ja puhtaita harmaitakin harkiten, vihreän monia harmahtavia sävyjä käytin eniten, lisäksi kuolleen sävyisiä ruskeita ja murrettuja harmaita.

Materiaalina uskoisin juutin olevan vertaansa vailla, juuttinarun olemus ja muoto muistuttavat kauniisti luonnon risukoita ja sammaleita, värjäys on helppoa ja materiaali on kevyttä. Tulenkestävyys ja vedenpitävyys tietenkin olisivat vielä suurta plussaa..

Hyviä askarteluhetkiä ja onnea projektiisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
darkus



Liittynyt: 29 Hei 2008
Viestejä: 154
Paikkakunta: Vantaa

LähetäLähetetty: 06.09.2009 02:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vanhana airsoft "kettuna" voin kertoa että älkää nyt helvetti käyttäkö mitään villalankaa. Lopputulos näyttää värikkäältä spagetilta.

Juuttikankaasta revitte niitä lankoja joita sidotte nippuina pukuun. Yhteen nippuun kannattaa ottaa montaa väriä, ja välillä pelkkää yhtä väriä. Pukuun ei saa tehdä yksivärisiä laikkuja.

Toi juuttisuikale systeemi toimii kanssa, mutta sitä ei pidä laittaa liikaa. Muuten puku ei riko muotoja tarpeeksi. Niitä suikaleita kannattaa muutenkin laittaa lankojen alle, se kuohkeuttaa pukua mukavasti.

Ja sitten ihan oikeeta luonnanmatskua siihen pukuun kiinni. Kunnolla. Vasta sitten se naamioi.

Muuten röllipukua parempi vaihtoehto on leikata maasto tai sulkapalloverkosta sellanen sopivan kokonen pala ja ommella siihen huppu. Tuloksena on sellanen röllipeitto, paljon miellyttävämpi on sellasen kanssa makoilla ku kuuman puvun. Sitäpaitsi se viitta on matalempi kun se koko puku taas näyttää isolta mättäältä.

kiitos.

-darkus

_________________
Sellasta saa ku itte tekee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jousi Foorumin päävalikko -> Oheisvarusteet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen,
Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com