Jousi Foorumin päävalikko Jousi
HTML-kopio vanhasta keskustelualueesta
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tekniikkaa

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jousi Foorumin päävalikko -> Jousiammuntatekniikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JuhaLiittynyt: 29 Kes 2010
Viestejä: 1014
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 07.07.2012 18:40    Viestin aihe: Tekniikkaa Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.youtube.com/watch?v=8fTuWNIFd0M

Kyseessä siis teollinen vastakaari (ei anneta tän vaikuttaa itse asiaan). Homman ydin on tuo ammuntatekniikka. Käyttääkö kukaan vastaavaa tekniikkaa primillä? Lähinnä silmään pistää nuolen nokin ja sormien väliin jäävä matka. Ammuntaotteessa sinällään ei ole mitään uutta.

Mulle uutta oli ton sormien ja nokin välin lisäksi jousen tasapaino suhteessa ammuntatapaan, en ole enne ajatellutkaan että jos jousi ei ole aivan tasapainossa ( keskipisteessään jousi ei pysy suorassa) voisi ampumaotteella (videossa) olla tarkkuutta ja jousen toimintaa parantava vaikutus.

Vai ampuukos toi jäbä ihan miten sattuu Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Martti AuerLiittynyt: 27 Hei 2004
Viestejä: 2043
Paikkakunta: takapajula

LähetäLähetetty: 07.07.2012 23:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän ne noin juuri yleensä ampuu tuollaisilla kahvallisilla ja nuolihyllyllisillä jousilla, koska se nuolihylly nostaa sitä nuolta ylemmäs, niin voi tosiaan ampua silloin hieman epätasapainossa, jos se nuolen nokki on tavallaan sormien välissä, ehkä sitä voitaisiin kompensoida pidemmällä ylälavalla, jne. Kyllä toi jäbä muuten ihan hyvin ampuu ja vaikutti olevan asioista selvillä.
_________________
Sellainen on suuri opettaja, joka taistelee professoreita vastaan, jolloin voi tulla professoriksi. Tämä on hienostunutta, tyhmyyttä vastaan. Viisautta ei voi kuitenkaan voittaa edes viisaudella, edes zen, viisaus tarvitsee tyhmyyttä, zen, toisinaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TuomoLiittynyt: 25 Lok 2004
Viestejä: 2220
Paikkakunta: Hausjärvi

LähetäLähetetty: 11.07.2012 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Videossa tyyppi ampuu ns. kolme sormea alle -tekniikalla. Siinä ideana on, että voisi miltä tahansa matkalta tähdätä keskelle maalia. Eli nokin ja sormien väli lasketaan tarkasti, esimerksi keksipunoksesta, ja sen perusteella tiedetään, miltä matkalta voidaan tähdätä keskelle. Mitä alempana sormet ovat suhteessa nokkiin, sitä lähempänä ns. point on tai päin -etäisyys on. Ankkuripiste on aina sama. Tekniikka on nimeltään jänteellä kiipeily, string walking.

Mitä lähempää ammutaan, sitä isompi väli nokin ja sormien välillä ja sitä suurempi "häiriö" jousen tasapainoon. Sillä ei ole kuitenkaan juurikaan merkitystä, koska loppujen lopuksi jousi sietää aika paljon epätasapainoa. Esimerkiksi jousen tillerillä on aika vähän merkitystä ammuntatarkkuuteen, enemmän se vaikuttaa ammuntatuntumaan, ja puujousten kohdalla tietenkin jousen kestävyyteen. Jänteellä kiipeily on kuitenkin todella tarkka tekniikka.

Ko. tekniikalla jousen tillerin pitää olla nollassa tai aavistuksen negatiivinen, jotta jousi toimisi mukavasti. Jos jousen lapojen tilleri on säädettävissä, niin jousen kannalta ei ole väliä, että millä sormiotteella ja millä tekniikalla ampuu. Modernien jousien kohdalla, joissa on irtolavat se, miten jousi on tasapainotettu, riippuu kahvasta. Useimmiten jousen tasapainopiste on kahvan syvimmässä kohdassa, joka on samalla geometrinen keskipiste - lavat ovat yhtä pitkät. Nuolihylly on siten reilusti keskipisteen yläpuolella. Perinnejousten näkökulmasta tällä geometrian ehkä "omalaatuisuudella" ei ole merkitystä, koska modernin jousen viritys tehdään kuitenkin tillerin ja nokinpaikan säädöillä.

Kiinteälapaisissa jousissa asiaa joutuu miettimään hieman enemmän, koska tillerin säätöön ei ole mahdollisuutta jälkikäteen. Jos jousesta haluaa todella hyvin toimivan, niin ampujan käyttämä tekniikka pitäisi tietää. Toisin sanoen, millaisella kahvaotteella ampuu ja millaisella sormiotteella ampuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Martti AuerLiittynyt: 27 Hei 2004
Viestejä: 2043
Paikkakunta: takapajula

LähetäLähetetty: 11.07.2012 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kai hän sit ampuu miten tahansa.
_________________
Sellainen on suuri opettaja, joka taistelee professoreita vastaan, jolloin voi tulla professoriksi. Tämä on hienostunutta, tyhmyyttä vastaan. Viisautta ei voi kuitenkaan voittaa edes viisaudella, edes zen, viisaus tarvitsee tyhmyyttä, zen, toisinaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Jousi Foorumin päävalikko -> Jousiammuntatekniikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen,
Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com